BHV TIFA Lemele

Ook deze winter aandacht voor scholing bij Tifa Lemele!

Kwaliteit van de producten die onze fabriek verlaten en het op de juiste manier monteren van onze producten op de bouwplaats, heeft dagelijks onze aandacht. Toch kan goed altijd beter. Vooral door wijzigingen in de eisen en nieuwe producten die op de markt komen, is het altijd goed om medewerkers te infomeren en te stimuleren middels scholing.

Scholingsplan

Ook deze winter bieden wij onze medewerkers weer verschillende trainingen en workshops aan.  Het cursusaanbod is samengevoegd in een scholingsplan in samenwerking met HoutCirkel en OCT-Rijssen.

5 Medewerkers volgden een training Spuiten van Geveltimmerwerk  van de heren Palland en Mendel van onze verfleverancier Wijzonol uit Zwolle. De training bestond voor een gedeelte uit theorie ( o.a. eisen, garantietermijnen, productkennis en eigenschappen) en de praktijk werd geoefend in onze eigen spuiterij.  Het juist instellen van de druk, de lagen, de droogtijden: alles kwam tijdens deze interactieve middag voorbij.

De eerste groep van 14 medewerkers van onze Houtskeletbouw-afdeling hebben de kwaliteitstraining “Goed en deugdelijk Bouwen”- Isolatie en Luchtdichting gevolgd. Voorafgaand aan de training hebben de heren van Koppen Bouwexperts een kijkje genomen in onze fabriek, waar zij ons werkproces en de kwaliteit van de producten langs de lat  van de geldende regels en normen hielden. In de middag werd met de groep de expertise besproken: goede feedback en diverse tips om de puntjes op de i te zetten. De groep bestond uit medewerkers uit alle geledingen van ons bedrijf: directie, tekenaars, werkvoorbereiders, productieleiding, timmerlieden en montageploegen.

Aan het begin van het volgende jaar zal de tweede groep medewerkers van de Houtskeletbouw-afdeling de kwaliteitstraining “Goed en deugdelijk Bouwen – Isolatie en Luchtdichting volgen.

Kwaliteit en praktijkgerichtheid centraal bij TIFA Lemele

Ook veiligheid en ARBO komt aan de orde in het scholingsplan:  de jaarlijkse herhaling van de BHV (Bedrijfshulpverlening). Deze training wordt jaarlijks georganiseerd door Hoogenboom Bedrijfshulpverlening uit Lemelerveld. Elke hal, ons kantoor en de montageploegen hebben ieder een eigen BHV’er.  Door regelmatige herhaling van de EHBO, brandbestrijding, hulpverlening en reanimatie met behulp van onze eigen AED hopen wij deskundige hulp paraat te hebben.

Als vervolg op de cursus van afgelopen zomer volgen 2 nieuwe werkvoorbereiders/tekenaars deze winter de training Tekla Structures voor houtskeletbouwers. De training wordt verzorgd door Construsoft.

Wij verwachten met dit scholingsplan, waarbij praktijkgerichtheid en kwaliteit voorop staan,  de vakkennis binnen ons bedrijf op niveau te houden en onze medewerkers te blijven boeien en binden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


HoutbouwersNL Keurmerk