Constructed by nature

Biobased bouwen

Bij TIFA vinden we het belangrijk om gebruik te maken van biobased en herbruikbare materialen in de bouwsector. Door op deze manier te produceren proberen we onze ‘footprint’ tot een minimum te beperken. Om hier handen en voeten aan te geven participeren wij in de werkgroep Samen Biobased Bouwen in Salland.


Waarom Biobased?

Biobased materialen zoals hout, bamboe en hennep slaan CO2 op tijdens hun groeifase. Hierdoor dragen ze bij aan de reductie van broeikasgassen in de atmosfeer. Meer dan CO2 neutraal dus. Tevens zijn deze materialen herbruikbaar (circulair) en vaak biologisch afbreekbaar. Dit betekent dat ze minder afval produceren en minder schadelijk zijn voor het milieu aan het einde van hun levenscyclus. Biobased materialen zijn vaak minder toxisch en bevatten minder vluchtige organische stoffen (VOS), wat resulteert in een betere binnenluchtkwaliteit en een gezondere leefomgeving.


De toekomst is van hout

Het gebruik van lokaal geproduceerde biobased materialen stimuleert de lokale economie en vermindert de afhankelijkheid van geïmporteerde bouwmaterialen (veel CO2 uitstoot). De groei van de ‘biobased’ bouwsector creëert nieuwe kansen voor innovatie en werkgelegenheid, met name in de landbouw en de bosbouw.

Wij gaan voor een duurzame samenwerking met regionale partners waarbij we onze passie voor hout graag met u delen. We denken graag in oplossingen en mogelijkheden om zo samen met de opdrachtgever tot een hoogwaardige kwaliteit te komen. Met onze jarenlange ervaring vanuit Lemele kunnen we opdrachtgevers in het hele land voorzien van onze innovatieve oplossingen. Hout is de toekomst, laten we daar zorgvuldig mee omgaan, voor onszelf, maar zeker ook voor de generaties na ons.